Gyártási folyamat

Gyártási folyamat

Gyártási folyamat

Alumínium egy könnyű és plasztikus fém, mely olvasztás során nem veszti el a tulajdonságait. Éppen ezért a gyártása ciklikus jellegű lehet.

A hulladékokból gyártott alumínium öntvények a vevőink gyáraiba kerülnek, ahol azokból autós alkatrészeket vagy más termékeket gyártanak. Sokéves használat után az elhasználódott alkatrészek ismét a hulladék gyűjtőhelyre kerülnek. Nagy az esélye annak, hogy azokat ismét a szakembereink vásárolják fel Nicromet® gyártóüzem számára, ahol megint alumínium ötvözetekké dolgozzák fel őket.

Becslések szerint az eddig gyártott anyag kb. 75%-a továbbra is használatban marad. Az alumínium hulladékokból való gyártása olcsóbb és kevesebb energia ráfordítást igényel, mint a fém ércből történő kinyerése során.

Folyamat során a környezetbe 95%-kal kevesebb szennyeződés jut.

Thumbnail 4
kontrola_jakosci
Thumbnail 6
zlewanie_kadzi
Thumbnail 7
Thumbnail 3
previous arrow
next arrow
Thumbnail 4
kontrola_jakosci
Thumbnail 6
zlewanie_kadzi
Thumbnail 7
Thumbnail 3
previous arrow
next arrow

A gyártási folyamat

a gyárainkban 6 szakaszra felosztható:

01
01
Alapanyagok felvásárlása

Az ötvözetek gyártásában alumínium hulladékokat valamint olyan ötvözet adalékokat használnak, mint szilícium, nikkel-, mangán- és egyéb habarcsok.

02
02
Fémhulladék minőségellenőrzése

Minden szállítást alaposan ellenőriznek radioaktivitás, vegyi összetétel és szennyeződések szempontjából.

03
03
Olvasztás, nemesítés

AA szükséges vegyi összetételű ötvözet gyártásához a megfelelően kiválasztott nyersanyag töltetet átolvasztják és dúsítják.

04
04
Alumínium öntése

A fém átöntése különleges szállítási kádak vagy csatornák segítségével történik. Az ötvözet vevő részére kúp, tömb vagy folyékony formában kerül leszállításra.

05
05
Alumínium ötvözetek felhasználása

OA fémhulladékok újrahasznosítása során nyert alumíniumból készült öntvények a vevőink által autóalkatrészek és más termékek gyártásához kerülnek felhasználásra.

06
06
Újrahasznosítás

A környezetbarát trendeknek és fenntartható fejlődési programoknak köszönhetően egyre több alumínium újrahasznosításra kerül. A fém jellemző tulajdonsága a nagymértékű visszanyerhetősége.