Környezetvédelem

Környezetvédelem

Környezet

ÖKOLÓGIAI TUDATOSSÁG

Tisztában vagyunk azzal, hogy a hosszú távú siker csak akkor lehetséges, ha a cég a természettel és környezettel összhangban működik. Emiatt állandóan modernizáljuk az üzemeinket, csökkentve a szennyeződések kibocsátását és növelve az energia hatásfokát.

A fémiparban standardok javítását célzó intézkedéseket is folytatunk, és erre ösztönözzük a partnereinket is. A természetes környezet védelme nagyon fontos számunkra és a cégünk stratégiájának elválaszthatatlan elemévé vált.

Érett és felelős cég vagyunk, az újrahasznosítással kapcsolatos tevékenységekhez szükséges minden engedéllyel rendelkezünk. A természetes környezetről való gondoskodásunkat megerősítette 2003-ban az ISO 14001 szabvány szerinti Környezetirányítási Tanúsítvány.

OPTIMÁLIS HATÉKONYSÁG

Minden üzemünk a szennyeződések légkörbe és felületi vizekbe való kibocsátását korlátozó védőberendezésekkel rendelkezik. A tevékenységünket az integrált szennyezés-megelőzésről és csökkentésről szóló 96/61/EK irányelv által bevezetett Legjobb Elérhető Technikák követelményeinek megfelelően folytatjuk.

A cégünknél ciklikusan megújított, az IATF 16949:2016 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerrel is rendelkezünk, ami a gépjárműiparban érvényes legmagasabb standardok garanciája.

A cégünk mindig arra törekszik, hogy eleget tegyen akár a legszigorúbb követelményeknek is. Az öntött alumínium ötvözetek gyártásában szerzett több mint 30 éves tapasztalatnak, a növekvő piaci igények figyelésének, az új gépparkokba való beruházásoknak és az optimális hatékonyság kidolgozásának köszönhetően az ágazatunkban piaci éllovassá váltunk.

Az ambíciók és a célok megvalósítása a Nicromet cég stratégiájának elemei.

TISZTA
LEVEGŐ

2011-ben csökkentettünk a levegőbe kibocsátott szennyeződések mennyiségét az Idex forgácsszárító és gáz-utánégető berendezés telepítésével.

ENERGIA
HATÉKONYSÁG

A 2015-ben az Országos Energia Tiszteleti Ügynökség által lefolytatott audit lehetővé tette számunkra olyan megoldások feltárását, melyek javítják az üzemeink energia hatékonyságát.

GONDOSKODVA A LAKOSSÁGRÓL

Törődünk az üzemeink szomszédságában élők élet-minőségéért a zaj- és porkibocsátás szintjének csökkentésével, hangelnyelő rendszerek és modern pormentesítő üzemek építésével.

KÖRNYEZETBARÁT FLOTTA

Csökkentjók a flottánk által kibocsátott égésgázok mennyiségét. Az Euro 2 és Euro 3 szabványoknak megfelelő járműveket jelenleg kiváltjuk a szigorúbb Euro 6 szabványnak megfelelő gépkocsikkal.

Az atomjogról szóló törvényből adódó tájékoztatási kötelezettség
Tekintettel a folytatott tevékenységgel kapcsolatos expozícióra, amelyről szól a 2000. november 29-én kelt Atomtörvény (Közlöny sz.: Dz. U. 2001, 3. sz., 18. tétel, későbbi módosításokkal) 4. cikk 1. bekezdés 10. pontja, figyelemmel a 32c. cikk 2. bekezdésére a Nicromet Sp. sp.k Ügyvezető Igazgatója z o.o. tájékoztatja, hogy a lefolytatott dozimetrikus mérések alapján megállapítást nyert, hogy az utóbbi 12 hónapban folytatott tevékenység nem képezte a sugárzó anyagok környezetbe való kibocsátásának forrását és nem volt negatív hatással az emberi egészségre és a környezetre.