Folyékony alumínium

Folyékony alumínium

Folyékony alumínium

Már 1996 óta szállítunk alumíniumot folyékony formában, 2015-ben pedig elkezdtük a szállítást sokkal nagyobb távolságokra. Az ötvözeteket modern, külön kialakítású gépkocsikban szállítjuk, közvetlenül a vevő gyárában lévő öntőgépekhez.

Minden üzemünk alkalmas a folyékony formájú alumínium gyártására. Különleges szállítási tégelyekkel felszerelt tehergépkocsik saját állományával rendelkezünk. Modern hőszigetelési technológiáknak köszönhetően a folyékony alumíniumot 700°C hőmérsékleten akár nagy távolságokra is tudjuk szállítani.

A fém folyékony állapotban való szállítása számos előnnyel jár, ugyanis kiküszöböli az újabb átolvasztás szükségességét. Ezzel csökkenthető az energiafogyasztás vevői üzemekben, elkerülhetők a veszteségek újabb átolvasztás során és minimumra csökkenthető a környezetre kifejtett negatív hatás.

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
previous arrow
next arrow

ÉRTÉKES IDŐ

Folyékony alumínium – harc az idő ellen

Folyékony alumínium szállítása során nagyon fontos az idő, ugyanis minden óra hőveszteségeket jelent. A gyáraink kedvezően az Európa központi részében helyezkednek el, a folyékony fémek szállítására alkalmas speciális járművekkel rendelkezünk.

Minden nyerges vontató 3 hőszigetelt tartállyal rendelkezik, melynek kapacitása 5 tonna alumínium. A tartályok ki vannak bélelve természetes szigeteléssel, ami lehetővé teszi a fém szállítását nagy távolságra is.

Minden tartály TUV és TDT vizsgálatokon ment át és engedélyezett a lengyel közutakon való fuvarozásra. Szállítás során a hőmérséklet csökkenése kevesebb, mint 10°C óránként.

ÉRTÉKESÍTÉSI OSZTÁLY

Lépjen velünk kapcsolatba